Frokost/Lunsj
To ganger i uka leveres det ferskt brød på døra fra Sevaldsen. Vi prøver å rullere på pålegget, slik at det blir variasjon i tilbudet. Vi har fokus på å servere grønsaker til både froskost og lunsj, som ekstrasnack etter at barna er ferdig med brødmaten.
- Grovt brød (85 % grovhet)/ grove knekkebrød eller ved enkelte anledninger havregrøt til frokost.
- Pålegg: skinke, kaviar, makrell, ost (gul og brun), salami, leverpostei, trønderfår, prim, servelat, morrpølse, eple og banan
- Grønsaker: gulerøtter, kålrabi, salatblad, agurk, tomat, sukkererter og paprika
- Drikke: melk og vann (lett og skummet melk).
Varmmat
All varmmat blir levert fersk til oss fra Elgsaas. Dette tilbudet er populært blant barna, i all hovedsak er det gode norske råvarer som danner basisen for alle våre varmmåltid.
- I fast turnus spiser vi fiskbaill, blandabaill, fiskepudding og fiskekaker.
- Tilbehør: gulerøtter, potet, kålrabi, potetstappe og bacon
Frukt og ettermiddagsmåltid
- Oppskjært og variert frukt med knekkebrød som supplement.
- Frukt: banan, eple, pære, appelsin, klementin og andre sesongfrukt som melon, forskjellige typer bær og kiwi.
- De yngste får tilbud om yoghurt.
Turmat/tursnacks
- Vi tar også med sunne alternativ når vi skal på tur i skog og mark eller til andre destinasjoner.
Bursdagsfeiring
- Barna velger ut sin favoritt frukt til sin egen bursdag. Da spiser vi fruktsalat eller oppskjært frukt.
Barna er en del av en aktiv hverdag her i Veslefrikk og vi mener nå at vi har funnet en fin balanse mellom aktivitet og påfyll av viktige næringsstoffer.